ZATERDAG 5 OKTOBER 2024
KOOKWORKSHOP IN HET THEMA “TAPAS”
Vanavond was het weer zover. Onze gezellige kookworkshop stond weer op het programma. Ook vanavond mochten wij weer een grote groep deelnemers verwelkomen in de keuken van het Nuenens College. De recepten en ingrediënten lagen per groepje klaar, zodat iedereen na een korte instructie kon beginnen. Vanavond stond in het teken van tapas, wat betekent dat er verschillende kleine gerechtjes zijn gemaakt. Omdat verschillende groepjesmeerdere gerechtjes maakten, was het plannen en samenwerken extra belangrijk. Maar wat is het goed gelukt!
Voor het voorgerecht ging 1 groepje aan de slag met het maken van de pizza bites. Het brood werd lekker afgebakken en uitgeserveerd met een zelfgemaakte aioli. Ook werd er rauwkost in reepjes gesneden waar een zelfgemaakte dipsaus bij werd gemaakt. Een heerlijk frisse saus op basis van Griekse yoghurt.
Over het hoofdgerecht bogen zich maar liefst 3 groepjes. Zo zijn er Patatas Bravas, gehaktballetjes in tomatensaus, courgette pizza hapjes, gemarineerde chicken wings en Mexicaanse empanadas gemaakt. De keuken werd al gauw gevuld met de lekkerste geurtjes. We kregen er honger van. Toch moesten we nog even wachten voordat we aan tafel konden.
Ook het groepje van het nagerecht was druk in de weer. Zij maakten churros met kaneel en suiker uit de oven en chocolade twisters. Een hele klus om dit voor zo’n grote groep te bereiden. De geur van deze zoete lekkernijen deed ons denken aan een bakkerij. Mmmm, lekker!
Inmiddels was het restaurant helemaal ingedekt en stonden de laatste gerechtjes in de oven. Het was tijd voor ons voorgerecht. Na een groot applaus en het vullen van de glazen konden we gaan beginnen aan ons tapas diner.
Na het voorgerecht werden de verschillende gerechtjes van het hoofdgerecht op 1 bord uitgeserveerd. Wat zag het er allemaal mooi en vooral lekker uit. Alles werd netjes geproefd. Knap hoor, voor sommige was dit best een uitdaging.
Gelukkig hadden we na al dat lekkers nog een gaatje voor het toetje. Op 1 bordje werden de churros en de chocolade twisters geserveerd. Oh wat hebben we genoten van dit heerlijke 3-gangen diner. Knap gewerkt allemaal!
Er stond ons na het eten nog een flinke klus te wachten. Terug in de keuken werd er ijverig door iedereen afgewassen en alles weer netjes opgeruimd. Wat later dan gepland ging iedereen moe maar voldaan met een setje recepten naar huis. Wat een gezellige, leerzame, maar bovenal smakelijke avond hebben wij met elkaar mogen beleven. Dank jullie wel allemaal.