Verslag kookworkshop 16+ – 3 februari 2024

ZATERDAG 3 FEBRUARI 2024
KOOKWORKSHOP IN HET THEMA ITALIË

Rond de klok van 18:00 uur, stapten 18 enthousiaste deelnemers de keuken binnen van het Nuenens College. Wat fijn dat wij weer gebruik mochten maken van deze mooie plek. Na een korte instructie gingen de deelnemers in groepjes van twee aan de slag. De recepten waren met duidelijke instructies en plaatjes voor de deelnemers uitgewerkt. Deze keer helemaal in het thema Italië.

Er zijn deze avond maar liefst 5 verschillende gerechten gemaakt. Er is zo hard gewerkt door iedereen en wat is er goed samengewerkt. Erg leuk om te zien!

6 deelnemers zijn druk in de weer geweest om een heerlijk voorgerecht te gaan maken. Zo zijn er bruschetta’s gemaakt met tomaat. De tomaten pellen was misschien nog wel het lastigste karweitje. Maar ook zijn er  heerlijke bladerdeeghapjes met ham, kaas en zongedroogde tomaatjes gemaakt. Na zo’n 20 minuutjes baktijd kon het voorgerecht worden opgediend en kon iedereen in het restaurant plaatsnemen. De tafel was gedekt met Italiaanse servetten en de glazen werden gevuld met frisdrank. Na een groot applaus kon er genoten worden van al het lekkers.

Naast 2 voorgerechtjes werden er ook 2 hoofdgerechten gemaakt door 8 deelnemers. Een penne Carbonara en een spaghetti Bolognese. Heel de keuken vulde zich met heerlijke kookluchtjes. We kregen er honger van. Terwijl we aan het genieten waren van ons voorgerecht stond de pasta op het vuur gaar te koken onder toezicht van enkele vrijwilligers. De saus werd nog even goed opgewarmd en daarna konden de borden worden opgemaakt. Met een blaadje basilicum en wat Parmezaanse kaas was het helemaal af. Wat een plaatje en wat is er goed gegeten.

Het groepje van het nagerecht had ook al flink gewerkt. De koekjes kruimelen en een heerlijke cheesecake maken met kwark en mascarpone. De toetjes stonden al een tijdje in de koeling om mooi op te stijven. Na het hoofdgerecht werd het toetje gedecoreerd met blauwe bessen en frambozen. Trots kon de laatste gang uitgeserveerd worden. Wat heeft het iedereen goed gesmaakt, bijna alles was op.

Toen iedereen zijn buik vol had gegeten gingen we met zijn allen terug de keuken in om alles netjes af te wassen en op te ruimen. Alles zag er weer keurig netjes uit. Rond de klok van 21:00 uur ging iedereen moe maar voldaan met een setje recepten naar huis.
 
Wat een gezellige, leerzame, maar bovenal smakelijke avond hebben wij met elkaar mogen beleven. Dank jullie wel allemaal.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.