Prokkelstage dag 1, maandag 5 juni 2023 – weekmarkt Nuenen

Wat een fantastische aftrap van de Prokkelweek. Rond 10:15 uur verzamelden 3 deelnemers van Stichting Meedoen Nuenen zich voor het klooster. Het was lekker weer, de zon scheen en we hadden er allemaal zin in om onze handen uit de mouwen te steken. De mannen verdeelden zich over de wagens. De één bouwde de noten/ tapaskraam op, de andere hielp bij de vis en de andere bij de kaas. Terwijl er bij de kaas nog volop werd opgebouwd stonden de eerste klanten al voor de wagen.
Na zo’n goed half uur begon het op de markt lekker te lopen. Bij elke kraam was er wel wat te doen en konden onze mannen aan de slag. Nootjes scheppen en wegen, kaas halveren met een metaaldraad, vis inpakken, zakjes met uitjes vullen, eierdoosjes vullen met verse eitjes en cash/ met de pin afrekenen en niet te vergeten klanten aanspreken, best spannend!! Maar wat een toppertjes stonden er vanochtend op de markt.

Na al dat harde werken hadden we wel een lekkere lunch verdiend. We zijn getrakteerd op nootjes, blokjes kaas, kibbeling en kippenpootjes. Lekker hoor!! Er stond ons nog 1 belangrijk ding te doen. Het ondertekenen van jullie welverdiende certificaat. Gefeliciteerd mannen. Vandaag waren jullie echte marktkooplieden.

Zijn jullie nieuwsgierig naar de ervaringen van deze mannen? Neem dan een kijkje op onze website.

Sem 17 jaar:

Vandaag prokkelstage bij de markt. ik begon met opzetten van de kaaswagen. Ik mocht de klep eerst open zetten. Daarna mocht ik de eieren in de rek zetten en de kaas op de tafel leggen. Ik had een paar mensen geholpen. dat vond ik heel leuk. daarna mocht ik helpen bij de  viskraam. Ik mocht afrekenen de vis inpakken en kibbeling in bakjes doen dat was heel erg leuk. Daarna ging ik helpen in de  nootjes kraam. Ik heb een paar mensen geholpen  en nootjes in zakjes  geschept en afgerekend. Dat was leuk om te doen. Daarna gingen we lunchen met nootjes en kip en kaas en we kregen ook kibbeling, dat was allemaal heel lekker en vooral leuk. Deze prokkelstage vond ik heel leuk, ik heb al zin in de volgende.

Lino 18 jaar:

Ik heb maandag 5 juni 2023 meeloop ochtend gehad op de markt in Nuenen. Als eerste hielp ik mee opbouwen bij de notenman en heb daar een klant geholpen en ik mocht opscheppen en afrekenen. Daarna ging ik meehelpen bij de kaasman, ik mocht kaasbollen door midden snijden met behulp van een metaaldraad. Ik heb een paar klanten geholpen en afgerekend. Ik heb ook eieren in doosjes gedaan. en ik heb kaas verpakt in een vacuümmachine. Daarna ging ik helpen bij de visman, ik mocht uitjes in zakjes doen en mocht haring verpakken. Ik Ik heb klanten geholpen en afgerekend en ik heb zelfs mijn eigen vader geholpen bij de vis en kaaskraam. Ik heb een leuke gezellige fijne en leerzame ochtend gehad.

Tom 19 jaar:

Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad, ik heb bij alle kramen verkocht. Ik heb bij de visboer haring verkocht en heb achter de kassa gewerkt, ik heb bij de kaasboer kaas verkocht en een hele lieve oude mevrouw geholpen, bij de kraam waar ze olijven verkopen heb ik ook spullen gepakt voor een klant, ik heb het goed naar mijn zin gehad.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.