Verslag Zoo Veldhoven – papegaaienpark 21 mei 2023

Na het annuleren van het uitstapje naar het papegaaienpark 2 weken geleden, kregen we vandaag een herkansing. En wat voor eentje… Allemaal vrolijke deelnemers mochten wij vanochtend ontvangen en we hadden prachtig weer. Alle ingrediënten in huis om er een hele mooie dag van te maken. In groepjes gingen wij op pad om het park te verkennen. Bij de ingang hadden wij speciale nootjes gekregen om alle papegaaiachtige zelf te mogen voeren. Hoe leuk is dat? Een fantastisch park waar je zo dicht bij de dieren kan komen. Ook de papegaaiachtige trakteerde ons soms op hele grappige dansjes en woordjes. Zoals: sukkel, kusje, hallo….., zo grappig! In de volière kochten we met muntjes speciaal vogelzaad waar de parkietachtige op af kwam. Verschillende deelnemers hebben een bezoekje gehad op hun schouder of handen van deze gezellige vogeltjes die ondertussen heerlijk snoepten van het lekkers.

Om 13:00 uur stond voor ons de lunch klaar. We genoten lekker van onze frietjes, snack en een koud glaasje ranja. Na zo’n drie kwartier liepen we verder. Zo, wat een indruk maakten de enorme grote roofvogels. De mini ezels en pony’s werden lekker geaaid en de prairiehondjes hadden hun hok verlaten en liepen vrij rond. Maar onze deelnemers zijn uitstekende speurders want we hadden ze wel gespot. Ook de karpers in de vijver hadden geluk, er waren nog wat muntjes dus konden zij ook worden gevoerd waardoor we de schildpadden ook heel goed konden zien.

Rond de klok van 15:30 uur troffen we elkaar bij het horecaplein waar we samen deze gezellige dag hebben afgesloten met een ijsje.

We kunnen terugkijken op een hele mooie dag. Iedereen enorm bedankt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.