Verslag kegelen Vresselse Hut 25 september 2022

Het was erg gezellig om elkaar na een lange vakantie weer te ontmoeten. Voor alle leeftijden waren 4 banen gereserveerd bij de Vresselse Hut in Sint Oedenrode op zondagmiddag 25 september.

Alle 20 deelnemers (in de leeftijd van 8-19 jaar) en 6 vrijwilligers verzamelden zich op de parkeerplaats. Om het wachten tot iedereen er was wat aangenamer te maken, gingen diverse deelnemers de geitjes, ezels en hertjes voeren. Het was merkbaar dat onze deelnemers stonden te popelen om een gezellig potje te gaan kegelen, dus om 13 uur was iedereen er al lang klaar voor.
Eerst de namen invoeren en al snel werden de eerste ballen gegooid. Wat zo gemakkelijk leek, bleek toch wat lastiger te zijn. De eerste helft van de baan was toch best wel smal en dus werd de goot aan beide zijden regelmatig gebruikt en alle kegels omgooien was toch wel erg moeilijk. Gaandeweg ging het iedereen steeds beter af. Het lukte zelfs een paar deelnemers alle kegels om te gooien. Knap hoor!

De 13+-ers speelden 2 uur lang allerlei spellen op de kegelbaan. Ondertussen was er tijd voor een glaasje fris en wat snackjes. Behalve het normale kegelen waren er andere kegelspellen te spelen.
Vooral de paardenrace en ballonrace waren in trek. Daarbij moest je – door zoveel mogelijk kegels om te gooien – punten scoren om zo snel mogelijk bij de finish te komen. Ook de bingo en toverboom werden gespeeld. Deze laatste was erg moeilijk en werd dan ook niet helemaal uitgespeeld. Het spel ‘de ladderman’ was ook erg leuk. Hier moest je zo snel mogelijk 80 punten behalen om boven aan de ladder te komen, maar wanneer je bal in de goot terecht kwam en je nog geen 40 punten had moest je weer onderaan de ladder beginnen. Vanaf 40 punten viel je terug naar 20 punten. Dus een spel waarbij het tot het laatste moment spannend bleef.

De groep deelnemers tot 13 jaar ging na een uur kegelen en een glaasje ranja met een zakje chips naar de buitenspeeltuin. Heerlijk buiten spelen in het zonnetje. Het springkussen was favoriet. Lekker springen, zo hoog mogelijk en allerlei stuntsprongen laten zien. Super knap!
Verder is er geskelterd op de 2 persoons skelter, even op de ouderwetse wip wap en samen schommelen in de schommelmand. Allemaal even leuk. Helaas was het survival parcours niet beschikbaar, maar wie weet een optie voor een volgende keer!

Na een heleboel plezier werd iedereen om 15 uur weer opgehaald. Wat was het weer gezellig!
Iedereen heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid en tot de volgende activiteit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.