Prokkelstage dag 4, zaterdag 11 juni 2022 – Dorpsboerderij Weverkeshof

PROKKELSTAGE: Dag 4
DATUM: Zaterdag 11 juni 2022
LOCATIE: Dorpsboerderij Weverkeshof

Dit keer zijn onze 4 prokkel kanjers, Anouk, Elise, Eva en Jelte, ontvangen bij Dorpsboerderij de Weverkeshof in Nuenen. Rond 13.00 uur werden we ontvangen door 4 vrijwilligers met een glaasje fris en hebben we ons voorgesteld. Na de vrijwilligers een doosje met bonbons te hebben overhandigd begon de rondleiding langs de dieren. Eerst nam de dierverzorgster ons mee naar de schuur waar het voer voor de dieren werd bewaard en mocht onze kanjers kiezen welke dieren ze wilden voeren. Anouk koos de varkens en mocht een emmer vullen met varkensvoer. Jelte en Eva hadden een voorkeur voor de geiten en Elise voor de konijnen.

Eerst gingen we naar de varkens. Deze hadden goed in de gaten dat Anouk een emmer vol met voer had. Maar het is gelukt deze te legen in de daarvoor bestemde bakken. Nu konden we ze ook goed aaien, het voelt een beetje ruw. Maar wat waren ze lief!

Daarna waren de geitjes aan de beurt. Jelte mocht de oudste geit apart van de andere geiten voeren, want die kreeg ander voer. Via een ander poortje liepen we naar de andere geitjes waar Eva de voerbakken mocht vullen. Deze waren in no time leeg! De zwarte geit was een echte knuffelgeit en liet zich door iedereen heerlijk knuffelen en stond volop te genieten. Anouk mocht weer aan de bak bij de hangbuikzwijntjes. Heerlijk ongegeneerd schrokten ze het voer naar binnen met tussendoor een drinkpauze. Aaien mocht pas van ze toen het voer op was. Wat zijn ze toch schattig! En als laatste werden de konijntjes door Elise gevoerd. Elise mocht ze wat vers hooi geven wat ze erg lekker vonden. De konijnen aaien viel nog niet mee want ze speelden liever verstoppertje. Tijdens de rondleiding ontstonden er hele mooie gesprekjes tussen de vrijwilligers van de boerderij en onze prokkelaars. Over en weer werden er vragen gesteld en beantwoord. Erg leuk!.

Even tijd voor pauze voordat we verder gingen. We splitsen de groep. Anouk en Jelte gingen mee naar de tuin en Eva en Elise mochten zich opmaken voor de rol van gastvrouw.

Samen met de tuinman kregen Anouk en Jelte een rondleiding door de moestuin. Wat lag het er allemaal netjes bij. Anouk weet er al heel veel van maar kreeg ook hele mooie tips om thuis mee aan de slag te gaan. Er werden plantjes verzet, een kijkje in de kas waar de tomatenplanten moesten worden opgebonden en voorzien werden van water. Er zijn heerlijk aardbeien geplukt en er is koolraap geproefd. Super leuk en leerzaam.

Terwijl Anouk en Jelte druk in de weer waren in de tuin, werden door Eva en Elise de glazen en kopjes opgehaald en in de vaatwasser gezet. Er werd koffie gezet, de koelkast aangevuld met flessen uit de opslagruimte. Bij dit klusje is er heel goed samengewerkt door de dames. Het zag er dan ook weer super netjes uit. Als laatste mocht Elise nog de bestellingen achter de bar klaar maken terwijl Eva deze serveerde aan tafel.

Toen was het tijd voor het officiële moment. Ook vandaag zijn er 4 prachtige certificaten uitgedeeld. Deze keer door Paul de voorzitter van de Dorpsboerderij. We eindigde met een groepsfoto, deze mocht na zo’n leuke en leerzame dag niet ontbreken. Dank jullie wel vrijwilligers van Dorpsboerderij Weverkeshof voor jullie gastvrijheid en deze super leuke middag!

Verslagje Eva
Het was een hele leuke middag bij de boerderij.  Eerst dronken we even een lekker frisje. Toen daarna kregen we een rondleiding door vrijwilligers van de boerderij. En heb toen een varken geaaid en we gingen ook voor halen voor alle dieren. We hebben varkens,kippen,geitjes, kippen,zwijntjes,konijnen gevoerd. Toen gingen we weer even lekker samen weer wat drinken. Toen gingen we de groep opsplitsen.  Ik en Elise gingen in de keuken van alles doen en gastvrouw zijn. En Jelte en Anouk gingen in de tuin werken. We waren echt keihard bezig . Echte kanjers waren we allemaal. En toen gingen we weer even lekker binnen zitten en toen gingen we ook weer even wat drinken met z’n alle en we kregen er ook aardbeien en chips bij. En toen kwam er een officiële moment. We kregen onze diploma van de prokkelstage. Dankjewel voor de leuke en gezellige middag. Het was echt een toffe en leuke , gezellige dag.

Groetjes van Eva

Verslagje Anouk:
Het was een leuke middag en veel van geleerd en heb goede uitleg gekregen over hoe dingen aan moest pakken en dat hoe best water kan geven en hoe het best kan plukken. En het dieren voeren, was super leuk en de konijnen waren ook lief, Dank je wel voor de leuke middag.

Groetjes Anouk

Verslagje Jelte:

We begonnen met een drankje. Daarna gingen we een kijkje nemen over de kinderboerderij en gaven we de dieren eten.
Toen hadden we een kleine pauze met een drankje en een koekje. Elise en Eva gingen helpen in de keuken en Anouk en ik gingen helpen in de moestuin. We hebben planten en groente opnieuw gepland. Ook hebben we de groente in de kas water gegeven. Daarna hebben we nog aardbeien geplukt en wat meer dingen over de moestuin geleerd.
Toen we terug gingen hebben we allemaal een zonnebloem plant gehad om thuis te laten groeien. Deze leuke dag hebben we afgesloten met wat drinken en een zakje chips.
We hebben ook allemaal een certificaat gekregen. We hebben nog een leuke groepsfoto gemaakt en daarna gingen we naar huis.

Groetjes Jelte

Verslagje Elise:
Het was een hele leuke dag. We kwamen daar en toen gingen we wat drinken en ons voorstellen aan de vrijwilligers die daar werken. Toen kregen we een rondleiding door heel de boerderij en we gingen de tafels afruimen en daarna de vaatwasser aan doen. Toen de koelkast bijgevuld en dat moet fifo (first in first out) en dat was met de wijn, frisdranken en nog veel meer ik heb ook de koelkast op order gemaakt omdat die beetje rommelig was. Daarna waren we klaar maar toen zeiden ze wie wil er nog achter de bar staan om het drinken in te schenken? Toen zei ik gelijk, dat wil ik wel doen. Toen mocht dat en dat was super leuk daarna kregen we een certificaat voor het helpen van de vrijwilligers ik
vond het een super dag heel erg bedankt.

Groetjes Elise Dekker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.