Prokkelstage dag 1, woensdag 8 juni 2022 – Jumbo Ton Grimberg

PROKKELSTAGE: dag 1
DATUM: woensdag 8 juni
LOKATIE: Jumbo Ton Grimberg

Wat een geweldige aftrap van onze Prokkelweek! Met onze 3 kanjers: Lino, Sem en Eva werden wij rond de klok van 16:00 uur ontvangen door Roland Grimberg en Lenie van de Jumbo. We kregen wat te drinken aangeboden en Roland vertelde ons allerlei leuke weetjes over de Jumbo super interessant allemaal. Maar jullie hadden zelf ook hele leuke vragen voor Roland. Wij hadden iets lekkers meegenomen voor het personeel van de Jumbo. Bonbonnetjes met het logo van onze stichting en het Prokkel logo,. Deze werden door twee van onze kanjers overhandigd. Na het officiële gedeelte met de grote baas nam Lenie ons mee voor een rondje door de winkel.

Als eerste liepen we naar de bakkerij. Joost stond al op ons te wachten. Na het wassen van onze handen mochten de eierkoeken worden geschept. Terwijl deze werden afgebakken vervolgde Lenie de rondleiding door het magazijn, de koeling en zelfs de vriezer, brrr dat was koud.

Jullie waren zo enthousiast dat een bezoekje aan de versafdeling van het vlees en de emballage niet kon ontbreken. De hele emballageband stond vol met plastic flessen. Jullie begonnen ijverig alles in de container te gooien. Binnen een mum van tijd hadden jullie de band leeg, zo knap! En wat leuk om alles eens vanuit de andere kant te bekijken.

Daarna liepen we door naar de servicebalie. Best spannend om klanten te mogen helpen. Maar met de hulp van Ingrid hebben jullie het super gedaan. Als laatste klusje hielpen jullie mee bij het vakken vullen. Sem stond bij de koeling, Eva bij de afbakbroodjes en Lino bij de drank. Hier en daar zagen we leuke gesprekjes ontstaan, wat een toppers zijn jullie. .

Inmiddels liepen we tegen het einde van de Prokkelstage. We sloten deze middag af met het ondertekenen van een mooi en welverdiend certificaat. Lenie had nog een cadeautje voor jullie , wat een verrassing. Voordat we de Jumbo uitliepen mochten de zelfgemaakte eierkoeken nog worden opgehaald bij de bakkerij. En toen zat deze hele leuke en leerzame middag er weer op.
Dank je wel Jumbo, dat jullie met ons hebben wilden Prokkelen.

Verslagje Lino:

Vandaag was de sprokkelstage bij de jumbo in Nuenen. Ik was er samen met Eva en Sem, we hebben veel verschillende dingen gedaan zoals achter de kassa staan en klanten geholpen en we hebben een kijkje mogen nemen achter de schermen we hebben gezien hoe de vracht binnen komt we hebben eierkoeken gemaakt in de keuken. We hebben  ook vakken gevuld en lege plastic flessen in de container gedaan. We mochten een kijkje  nemen in de vriescel en we hebben gezien hoe alles vers wordt bereid. We hebben een gesprekje gehad met de supermarktmanager, het was een leuke gezellige en leerzame middag. Medewerkers van jumbo Ton Grimbergen bedankt!

Verslagje Eva:

Vandaag heb ik Prokkelstage gelopen bij Jumbo Ton Grimberg in Nuenen.

We begonnen met een gesprekje met de grote baas Roland. Daarna gingen we eierkoeken maken bij de bakkerij met Joost. Toen kregen we van Lenie een rondleiding door de hele winkel. Toen gingen we plastic flessen en flesjes in de container gooien. We zijn ook in de koelcel geweest. Het was toen echt heel koud Brrrrrrr. We hebben bij de slagerij gekeken. Daarna gingen we vakkenvullen. Ik heb toen samen met Maaike gewerkt. Maaike is heel aardig en leuk om mee samen te werken.

Ik heb ook nog achter de servicebalie mee geholpen.  Op het eind zijn we weer naar boven gegaan. En daar kregen we onze diploma’s . We kregen ook een Jumbo tasje vol met wat lekkers en ook nog onze eierkoeken. Ik vond het suuuuuuuuuppppppppper leuk en gezellig.

Als ik over een paar maanden 15 ben wil ik er ook gaan werken.

Dankjewel Jumbo Ton Grimberg Nuenen voor de leuke middag.

Verslagje Sem: 

Ik vond de prokkelstage bij de Jumbo heel erg leuk! We kwamen binnen en we werden door de Jumbo personeel opgevangen. Daarna gingen we boven de Jumbo wat drinken en praten met de eigenaar dat was erg gezellig!

Daarna kregen we een rondleiding door de winkel van een medewerker, we gingen eerst naar de bakkerij. Daar mochten we eigen eierkoeken maken en meenemen naar huis deze zien er lekker uit! Daarna gingen we verder door de winkel we gingen naar het magazijn we mochten daar in een koelcel dat was erg koud brrrrr daar mochten we ook kijken hoe alles daar werkt. Bij het laden/lossen bv: hoe de vrachtwagens de lading lossen, afhaal. Dat was erg leuk. Daarna gingen we naar de plaats waar we de flessen normaal in het automaat zouden gooien maar deze keer mochten we achter de schermen mee helpen dat was erg leuk. Daarna mochten we nog even achter de kassa zitten ik mocht een paar klanten helpen dat vond ik erg leuk! Daarna mocht ik met een medewerker mee vakkenvullen ik mocht pizza’s, snacks, etc in de koeling zetten/leggen dat vond ik erg leuk. Daarna gingen we nog even kijken bij het vlees daar konden we niet heel veel doen maar het was wel even leuk om te zien. Daarna gingen we weer naar boven we kregen daar een “prokkelstage certificaat” en een mooie tas met lekkere spulletjes erin. Daarna gingen we naar de aardappel eters lekker frietjes eten het wat heerlijk. Ik vond het een leuke middag/avond dit is zeker voor herhaling vatbaar, Groetjes Sem!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.