Verslag 13+ live ontmoeting 20 november 2021

Onze eerste 13+ live ontmoeting speciaal voor alle 13+ jongeren van Meedoen Nuenen, na een lange periode van alleen maar online 13+ Skype meetings, is een feit. E.e.a. natuurlijk in overeenstemming met alle corona maatregelen.
16 jongeren hadden zich aangemeld en iedereen was erg enthousiast en vol goede zin om er iets leuks van te maken. Na een kort voorstelrondje was het tijd om elkaar iets beter te leren kennen.

Iedereen, inclusief de begeleiding, nam plaats op een kruk in een hele grote kring.
Eén persoon stond in het midden en vertelde 3 dingen over zichzelf. Iedereen die zichzelf hierin herkende ging ook staan. We gingen met elkaar daarover in gesprek. Daarna ging de muziek aan en moest iedereen die een connectie had gevonden rondjes lopen totdat de muziek uit ging. Vond jij op tijd een kruk? Nee, dan was het jouw beurt om in het midden van de kring plaats te nemen en wat over jezelf te vertellen. Op een laagdrempelige manier zijn we heel veel over elkaar te weten gekomen: lievelingsdier, – kleur, – eten , allerlei hobby’s, eigenschappen etc. Iedereen deed heel goed mee en het was leuk te zien dat er altijd wel wat connecties waren met iemand en soms met heel veel jongeren.

 Na een uur was het pauze en tijd voor een blikje frisdrank en een bakje chips van het chips buffet. Ze hadden inmiddels genoeg dingen gehoord over elkaar om nog even met elkaar verder te kletsen.

Na de pauze was het tijd om in groepjes te gaan brainstormen over nieuwe 13+ activiteiten op onze huidige locatie (OBS de Rietpluim) en over uitstapjes. Er kwamen heel veel leuke ideeën naar voren van ‘chillen’, bowlen, klimmen, zwemmen tot shoppen en logeren en nog veel meer. Kortom heel veel om een leuk programma voor komend jaar samen te stellen. In overleg met de jongeren is afgesproken dat de volgende 13+ activiteit een quiz wordt die zowel live als online kan plaatsvinden mochten de coronabeperkingen in januari nog steeds gelden.

Aan het eind werd er door alle jongeren unaniem aangegeven dat ze een leuke avond hadden gehad en de volgende keer allemaal weer van de partij zijn. We kunnen dus terugkijken op een hele geslaagde 13+ live ontmoeting. Bedankt allemaal en tot de volgende keer!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.