Verslag ponyrijden – 17 oktober 2021

Het was weer even geleden, maar vanmiddag zijn we er weer heerlijk op uit geweest met de pony’s van manege Hooidonk in Nuenen onder leiding van Cathelijne. Nadat onze vier deelnemers een cap op en de laarzen aan hadden, gingen we de pony’s borstelen en opzadelen. Vervolgens lekker naar buiten in de bak even een paar rondjes lopen en wennen aan de pony. Al gauw werd er ook een stukje gedraafd, super goed ging dat. Mooi was het dat Sem, een van onze 13+ deelnemers die een paar jaar geleden voor het eerst mee reed en ondertussen al een tijdje pony rijdt bij de manege, nu zelf als begeleider mee ging en meehielp. Wat deed hij het goed!
Omdat het zo’n mooi weer was, konden we naar het bos met de pony’s. Dat is toch altijd weer fijn en leuk, vooral de heuveltjes op en af. Na een flinke ronde door het bos was het tijd om weer terug te gaan. Pony’s afzadelen, halster poetsen en nog even de pony extra aaien als bedankje. Na een glas ranja was het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.