Verslag scouting activiteit – 19 september 2021

Vandaag trapten we met 18 enthousiaste deelnemers het nieuwe seizoen van Meedoen Nuenen af. Op een voor ons nieuwe locatie “scouting de Doornakker in Eindhoven”, met een lekker zonnetje aan de hemel hadden we alle ingrediënten in huis voor een mooie middag. Op de agenda stonden maar liefst 3 activiteiten.

We hadden de groep verdeeld in een meiden en jongens groep. De meiden begonnen deze middag met het boogschieten en de jongens met het levend Stratego. Bij het boogschieten oefende we eerst allemaal met de pijlen met een zuignap. Sommige hadden het al eens vaker gedaan. Zij kregen dan ook de kans om als een echte Robin Hood  met echte pijlen te gaan schieten. We hadden wel een aantal talentjes hoor! Erg leuk.

Bij het levend Stratego hebben we heel wat spektakel gezien.  Goede speurders, hele snelle sprinters, vlaggen die op hele lastige plekje werden verstopt. Slimme tactieken die er samen werden bedacht. Iedereen heeft er op zijn eigen manier plezier aan beleefd.

 

We hadden wel even een pauze momentje verdiend. Lekker met een glaasje drinken en wat lekkers kropen we in groepjes bij elkaar Sommige ijverig kletsend en andere keken lekker rond. Na de pauze wisselde de jongens en meiden groep van activiteit.

Rond 16:00 uur werden de voorbereidingen getroffen voor het kampvuur. Boven twee tonnen werd er een mooi fikkie gestookt. Eerst gingen de broodjes op het vuur.  Toen de worstjes in de broodjes en smullen maar.  Wat is er lekker van gegeten. Maar ook de marshmellows vlogen er doorheen.

Om 16:45 uur doofde we het vuur en kunnen we terugkijken op een hele fijne en gezellige middag. We hadden het seizoen niet beter kunnen starten. Hopelijk zien wij velen van jullie bij een volgende activiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.