Verslag Kookworkshop

Wij kunnen terugkijken op een hele gezellige en smakelijke middag. Wat hebben we genoten. Toch altijd weer even spannend hoe alles gaat lopen. Al zijn we al bijna een jaar bezig met allerlei online activiteiten, het is steeds opnieuw afwachten of het werkt en overkomt online. Ik denk dat we kunnen concluderen dat het zeer geslaagd was en voor herhaling vatbaar.

Zondag 7 februari waren onze deelnemers chef cuisine. Klokslag 14:00 uur zaten 13 enthousiaste deelnemers klaar om gezellig mee te doen met de online kookworkshop. In twee groepen gingen we aan de slag. De ene groep maakte als hoofdgerecht courgettesoep en de andere groep tomatensoep. Terwijl één groep startte met de voorbereidingen van de soep, begon de andere groep met het toetje: een heerlijke speculaastiramisu. Slagroom, mascarpone, vanillesuiker en speculaaskruiden leverden een heerlijke mousse op. Zo nu en dan even lekker met je vinger door de mousse om te proeven, mmmm. Heerlijk!

Voor de soep sneden we eerst alle groenten. De ui en de knoflook in de pan, dan begint het meteen lekker te ruiken in de keuken. Daarna de rest van de groente en de bouillon toevoegen. Terwijl alles stond te pruttelen begonnen we aan de uienbroodjes. Knoflook persen en door de olie mengen en deze over de broodjes verdelen. Ui en de kaas verdelen en klaar voor de oven…

Ondertussen was de soep lang genoeg gekookt en kon deze gepureerd worden tot een mooie gladde massa.  En toen kon er geproefd worden. Nog wat tijm, salie of toch nog wat peper, zout of chilipoeder erbij. Mmm, wat was het lekker. Inmiddels waren de broodjes ook klaar en was het tijd om aan tafel te gaan.  Gezellig gingen we samen online genieten van onze zelfgemaakte maaltijd. Papa’s, mama’s, broer(s) en/ of zus(sen) en zelfs een nichtje genoten mee van de maaltijd. Sommige tafels waren extra feestelijk gedekt met kaarsjes. Wat een feest!

Iedereen heel erg bedankt voor alle gezelligheid.  Tot een volgende keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.