Verslag Kerstworkshop

13 december 2020 – De laatste activiteit van Meedoen Nuenen, in dit vreemde jaar, was een workshop in een andere vorm dan we gewend zijn: een online kerstworkshop. Alle elf deelnemers konden een paar dagen geleden een kerst(knutsel)pakket afhalen met daarin alle benodigdheden (dennenappels, mutsjes, bolletjes, touw, geknipte wc-rolletjes, binddraad, groendecoratie en een grote tak) en wat lekkers voor in de pauze. Om 14.00 uur zat iedereen klaar om in 2 groepen via Skype uitgenodigd te worden door hun begeleider om hun kerststuk te gaan maken.

Alle deelnemers begonnen enthousiast aan hun kerstmannetjes. Het bolletje klei op de dennenappel lijmen was een echte uitdaging, maar uiteindelijk lukte het iedereen, al was het dan soms met wat blaren door het lijmpistool. Een neusje en mutsje erop lijmen en het hoofdje van de kerstman was klaar. Nog een sjaal of een baard erbij en de eerste twee decoraties waren afgerond.

Daarna werden er twee kerststerren gemaakt van in smalle stroken geknipte wc rolletjes. Sommige deelnemers waren erg creatief en zorgden m.b.v. wasknijpers dat hun kerstster gemakkelijk geplakt konden worden.

Even een korte pauze met wat lekkers en weer verder met de groendecoraties. Met diverse soorten groen (skimmia, klimop, dennentakken, taxus, besjes en niet te vergeten hulst) werden drie boeketjes gebonden met binddraad en een touwtje. Toen konden we beginnen om alle kerstknutsels aan de grote tak te hangen. Omdat de kerstmannetjes, kerststerren en boeketjes waren voorzien van een touwtje was dit vrij snel gebeurd. Wat lastiger was: het groenboeketje  en de kerstverlichting die bovenop de tak bevestigd moest worden. Maar ook dat lukte iedereen.

Als laatste moest er een lang touw gevlochten worden om te tak mee op te hangen. Al met al zijn alledeelnemers zo’n drie uur bezig geweest om een kerststuk te maken. Super knap dat iedereen dit volgehouden heeft, al leek het voor velen niet zo lang.

Nog trotser zijn wij op de geweldige eindresultaten. Wat een geweldig mooie kerststukken hebben ze gemaakt. Hun Kerst kan niet meer stuk!

Allemaal bedankt voor jullie deelname. Net als de deelnemers hebben de vrijwilligers enorm genoten van deze middag. Hele fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2021!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.