Verslag Ongewoon kliederen

27 januari 2019 – En dat we lekker gekliederd hebben! Na een spelletje ‘gooi de plastic zak over’ om elkaars namen beter te leren kennen, gingen zes Meedoen-deelnemers in twee groepjes uiteen voor de workshop ‘Ongewoon kliederen’. Het ene groepje begon met ‘schapen drijven’ (met een rietje drie wattenbolletjes naar de overkant van een vak blazen), ‘voel-memory’ (geblinddoekt vormen met hetzelfde patroon bij elkaar zoeken) en een voelspel met pittenzakjes, waarbij de één een aantal pittenzakjes op de achterkant van een ander moest leggen en diegene moest benoemen waar op zijn lichaam die zakjes lagen.

Het andere groepje startte met ‘verven in een zak’, kralen zoeken in spaghetti, tekenen met scheerschuim en natuurlijk slijm maken. Na drie kwartier was er even een korte pauze met wat drinken en wat lekkers, waarna  de twee groepjes ruilden van activiteit. Het was even wennen, maar wel erg leuk om eens met je handen door de gekookte spaghetti te gaan. Dat mag thuis natuurlijk niet ;-). En scheerschuim over de tafel smeren, dat geklieder voelt wel lekker zacht op je handen. Ook het ‘verven in een zak’ leverde de nodige hilariteit op. Dank je wel Eva Muselaers voor deze leuke workshop, het was super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.