Verslag online quiz ‘Ik hou van Holland’

Onze eerste online activiteit na de zomervakantie is weer een feit. Maandagavond 31 augustus zaten wij met zes enthousiaste deelnemers klaar om het spel ‘Ik hou van Holland’ te spelen. Merel, een van onze 13+ deelnemers, was onze quizmaster. Zij loopt bij ons haar maatschappelijke stage vanuit school. Samen met een van onze vrijwilligers heeft Merel alle vragen en spelletjes bedacht.

Voor het eerst hebben we een online quiz in teams gespeeld. Dit was best een beetje spannend. Maar met een paar duidelijke afspraken, pen en papier is het super verlopen. Er werden vijf verschillende spelronden gespeeld waarbij de twee teams tegen elkaar de strijd aangingen. Zo speelden we ‘geen ja/geen nee’, woordjes spellen, de verjaardagstaart, de favoriete top-10-lijstjes en sloten we af met het gevreesde rad. Tot het laatste moment was het spannend maar uiteindelijk hadden we na ruim een uur een winnend team.

Later die week zijn de ‘Holland-cadeaupakketten’ bij de deelnemers thuisbezorgd. Heerlijk om ze weer even gezien te hebben. Iedereen was dan ook even enthousiast. Het was een groot succes, zeker voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel voor de gezelligheid, het enthousiasme en de sportiviteit. We hebben er allemaal van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.