Coronaprotocol Meedoen Nuenen

Beste allemaal,

Wij zijn heel blij dat we elkaar weer live mogen gaan ontmoeten. Wij vragen hiervoor wel even jullie aandacht. Graag vragen wij jullie aandacht voor hoe wij  onze activiteiten zoveel mogelijk coronaproof willen laten verlopen. Wij maken hierbij gebruik van de richtlijnen van het RIVM. Wij organiseren de activiteiten indien mogelijk zoveel mogelijk in de buitenlucht. Bij slecht weer kunnen/ mogen wij uitwijken naar binnen. Hierbij houden we rekening met de groepsgrootte en voldoende ventilatie. Mochten wij op een dag meerdere groepen ontvangen, dan zit daar tenminste 30 minuten ruimte tussen zodat de groepen elkaar niet passeren en wij de ruimte weer kunnen reinigen. De activiteiten zijn anders van aard dan jullie van ons gewend zijn. Ze worden meer in een spelvorm (Bingo, Wie ben ik, Pub Quiz enz…..) aangeboden of in een creatieve vorm, waarbij wij een ouder van een deelnemer vragen hun zoon / dochter te begeleiden.

 Alvast dank voor jullie begrip namens het bestuur Meedoen Nuenen.

Algemene regels
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak.
  • We geven elkaar geen hand.
  • We hoesten of niezen in onze ellenboog.
  • We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Het RIVM geeft aan dat de 1,5 meter regel voor jonge kinderen (basisschoolleeftijd) onderling minder streng is. Voor de volwassenen en oudere deelnemers geldt de 1,5 meter regel,  ook voor de afstand tussen de deelnemers en de begeleiding.
  • Iedereen dient vooraf thuis naar het toilet geweest te zijn omdat er geen gebruik gemaakt mag worden van de aanwezige toiletten.
  • De begeleiding attendeert deelnemers erop voor en na de activiteit hun handen te desinfecteren met de door henzelf meegebrachte desinfecterende gel. Begeleiding desinfecteert voor en na de activiteit ook zelf zijn/ haar handen.
  • Begeleiding beperkt per activiteit het rouleren van materialen. We maken zoveel mogelijk gebruik van door deelnemers zelf meegebracht materiaal (handdesinfectie, pennen, papier, zakdoekjes enz….).
  • Tijdens de activiteit krijgt iedere deelnemer een eigen flesje drinken en een verpakt snoepje, koekje of chips.
Instructies ouders

Algemeen
Ouders hebben een belangrijke rol in het informeren van hun kinderen. Zij zorgen ervoor dat kinderen vooraf op de hoogte zijn van alle regels. Ook zorgen zij ervoor dat de kinderen thuisblijven wanneer zij of iemand uit het huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak.

Haal- en brengmomenten
De haal- en brengmomenten zijn kort. Deelnemers worden door 1 volwassene gebracht. Ook moeten de ouders ervoor zorgen dat ze voor en na de activiteit meteen vertrekken en niet blijven hangen. Ouders dienen bij het ophalen en brengen in de auto te blijven zitten (mits dit anders is gecommuniceerd voorafgaande aan de activiteit).

De deelnemers zijn minimaal 5 minuten voor aanvang van de activiteit aanwezig op de aangegeven plaats. Deelnemers wachten voor aanvang van de activiteit buiten. Zij houden hierbij 1,5 meter afstand. Zij zullen worden opgevangen door een van de begeleiders.

Begeleiding checkt voor aanvang van de activiteit bij elke deelnemer en eventuele ouder of er iemand uit het huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak.

Zodra de groep compleet is, lopen we gezamenlijk naar de plek waar de activiteit plaats vindt.

Na afloop van de activiteit loopt een van de begeleiders samen met de groep naar de uitgang. Deelnemers en ouders gaan direct naar huis en blijven niet hangen.

Neem je eigen desinfectiegel mee!
De deelnemers moeten minimaal 5 minuten voor aanvang van de activiteit aanwezig zijn, zodat de activiteit op tijd kan starten. Deelnemers moeten  voor en na de activiteit hun handen desinfecteren. Ouders dienen hiervoor een desinfecterende gel mee te geven. Daarnaast nemen de deelnemers indien van toepassing hun eigen materialen mee. Dit zal voorafgaande aan een activiteit via mail worden gecommuniceerd. Ouders moeten er ook voor zorgen dat hun kinderen voor vertrek thuis naar het toilet gaan. Alleen in uiterste nood kan het toilet worden gebruikt.

In geval van constatering van corona bij een deelnemer
Wanneer een deelnemer klachten (passend bij corona) of corona heeft, deelt de begeleiding dit direct met de ouders van andere deelnemers uit de groep. Dit zal alleen van toepassing zijn wanneer we elkaar frequenter gaan zien.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.