Workshop muziek/zang 24-9-2016

sherida-obimdi-01

Graag stel ik me even voor. Ik ben Sherida Obimdi en ben door Meedoen Nuenen gevraagd om een workshop muziek/zang te verzorgen. Nadat ik mijn HBO-opleiding in Popular Music in Engeland heb behaald, heb ik op vele plaatsen gewerkt als muziekdocent en koorleider. Tijdens mijn masteropleiding tot muziektherapeute heb ik met allerlei doelgroepen gewerkt. Het sprak mij dan ook direct aan toen ik hiervoor werd gevraagd via Meedoen.

De workshop zal er als volgt uit gaan zien:

10.00 INTRODUCTIE (Hallo Ik ben … en ik hou van …)

10.20 ICE BREAKERS (Activiteit waarbij de leerlingen kunnen wennen aan elkaar)
10:40 PAUZE
10.50 NEW SONG (De leerlingen krijgen een lied aangeleerd dat ze mogen presenteren aan het einde van de workshop)

11.20 COOL DOWN (Even afkoelen)

11.30 PRESENTATIE (Voor diegenen die mee willen doen)


In maart zal ik samen met Marieke Wilde (dans) een workshop muziektheater verzorgen. Hiermee kun je kennismaken tijdens de informatiemarkt van 2 oktober.

De workshop muziek/zang wordt door Sherida Obimdi aangeboden voor €7,50 p.p. met een minimale deelname van 4 deelnemers en een maximum van 10 deelnemers. Wij kunnen de workshop helaas niet laten doorgaan bij te weinig aanmeldingen en/of vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar 2 vrijwilligers voor het verzorgen van een drankje en wat lekkers in de pauze en om eventueel in te springen wanneer de situatie daarom vraagt.

Waar en wanneer

Datum: zaterdag 24 september 2016
Tijdstip: van 10:00 tot 11:30 uur
Locatie: De Vank, Kerkstraat 7 Nuenen
Eigen bijdrage: € 7,50 p.p.

De eigen bijdrage kan bij aanvang van de activiteit contant worden betaald (graag gepast).

Heb je interesse? Schrijf je dan snel in. Dit kan tot 17 september 2016.

Muziektherapie

Muziektherapie is een methodische vorm van hulpverlening waarbij muzikale middelen binnen een therapeutische relatie gehanteerd worden om verandering, ontwikkeling, stabilisatie of acceptatie te bewerkstelligen op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied. (Definitie van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie).Muziektherapie maakt gebruik van het medium muziek. De muziek speelt dan ook een centrale rol en wordt op verschillende manieren ingezet. Een muziektherapeut werkt met zowel actieve werkvormen als receptieve werkvormen.
Muziektherapeuten werken met verschillende doelgroepen.Muziektherapie kan worden ingezet bij cliënten die op grond van hun ziekte psychische (emotionele) problemen ervaren en beperkt zijn in hun mogelijkheid om verbaal hierover te communiceren. Te denken valt hierbij aan mensen die hun taalvaardigheden hebben verloren door ziekte (zie afasie, dementie), verstandelijk gehandicapte kinderen en volwassenen die in hun ontwikkeling cognitief minder ontwikkeld zijn, autisten die vaak verbale communicatie ontwijken, of comapatiënten. Daarnaast zijn er ook cliënten die wel verbaal kunnen communiceren maar moeilijk over hun emoties kunnen praten of om bepaalde redenen via praten en denken geen toegang meer tot deze emoties hebben. Hierbij valt te denken aan psychiatrische cliënten, cliënten met dementie of mensen met een trauma (bv. ontstaan door oorlog of misbruik).

sherida@mushmusicservices.com
06 87024830
040 2024249

sherida-obimdi-02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.